REHBER KURAN HEDEF TURAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
REHBER KURAN HEDEF TURAN

TÜRK DÜNYASI HAKKINDAKİ HERŞEY...
 
KapıKapı  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum

DUYURU PANOMUZ

HOŞ GELDİNİZ SİTEMİZ HENÜZ YAPIM AŞAMASINDADIR ÇOK YAKINDA KULLANIMA AÇILACAKTIR TÜRKELİ

Mayıs 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
TakvimTakvim
< class="" height="25">
Istatistikler
Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: gumuskelepce

Kullanıcılarımız toplam 189 mesaj attılar bunda 186 konu
< class="" height="25">
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 26 kişi Perş. Ara. 17, 2015 12:27 am tarihinde online oldu.
< class="" height="25">
En son konular
» Tüm Türk Lehçelerini Türkçe'ye Çevirin
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:52 am tarafından

» GüzeL tema
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» sisteminizde yüklü fontları görüntüleme
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Sisteminizde çok fazla mı TrueType font çeşidi var?
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Bilgisayarınızdaki yazı tipLerini görmek için
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:50 am tarafından

» windows xp yi LisanLı yapmak
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Office 2007(turkçe)
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Adobe photoshop CS2
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

» IQ nuzu ölçmek istermisiniz?
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

Forum Kullanımı İle İlgili Tüm Konuları Burda Sorabilirsiniz
Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeCuma Eyl. 19, 2008 7:41 pm tarafından Admin
Merhaba Ülküdaşlarım ;

Foruma nasıl mesaj yazabilirim

Nasıl Özel Mesaj Yazabilirim

Nasıl Diğer Üye(ler)den Alıntı (lar) Yapabilirim

Vs gibi tüm konuları burada sorabilirsiniz.

Her konuda yardımcı olunacaktır.

Yorum: 0
En iyi yollayıcılar
Admin
Lezzetli etin incelikleri Vote_lcapLezzetli etin incelikleri Voting_barLezzetli etin incelikleri Vote_rcap 
Bozkurt
Lezzetli etin incelikleri Vote_lcapLezzetli etin incelikleri Voting_barLezzetli etin incelikleri Vote_rcap 
< class="" height="25">
Anket
https://turkeli.yetkin-forum.com

 

 Lezzetli etin incelikleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Erkek Mesaj Sayısı : 189
Lakap : BOZKURT DADAŞ
Kayıt tarihi : 06/09/08

Lezzetli etin incelikleri Empty
MesajKonu: Lezzetli etin incelikleri   Lezzetli etin incelikleri Icon_minitimeSalı Eyl. 23, 2008 3:31 am

Eti daha lezzetli yiyebilirsiniz. Bazı ayrıntılara dikkat etmeniz yeterli.
Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.

Aşağıdaki kurallara uyarak her zaman lezzetli biftekler, bonfileler, pirzolalar pişirebilirsiniz...

Öncelikle etleri nasıl pişireceğinize karar vermelisiniz. Biftekleri hızlıca bir tavada ya grill’de ya da ızgarada pişirebilirsiniz.

Etiniz ne kadar yağlı olursa o kadar yumuşak olur. Ancak kaloriler yüzünden çok endişelenmeyin, eti kendi yağında pişireceğiniz için yağını salacak ve böylece kalorisi de azalacaktır. Bifteğin kenarında şerit halinde yağ halkasının olması da yemeğinize lezzet katacaktır.

Etin 1,5 cm’den daha ince dilimlenmiş olmamasına dikkat edin. İnce et pişirken kurur ve sertleşir.

Bifteğiniz 4 cm’den kalın ise bıçakla üzerine küçük yarıklar açın. Bu şekilde sıcaklık etin içine de nüfuz ederek daha kolay pişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu şekilde biftek pişirken içine doğru kıvrılmaz.

Bifteği pişirmeden önce oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Tavayı ya da ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın.

Daha lezzetli bir yemek için etinizi terbiye edebilirsiniz. En basit olarak zeytinyağ, tuz ve biber ile etinizi bir süre marine edebilirsiniz. Bu, hem lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlar.

2,5 cm kalınlığındaki pirzola, biftek pişirecekseniz öncelikle ızgarayı ısıtın ve etleri yerleştirdikten sonra, sıcaklığı orta seviyeye (70ºC) getirin. 6-7 dakika kadar bir yüzünü pişirin ve diğer tarafını çevirin. Eti sadece bir kez çevirmeye dikkat edin. Diğer yüzünü 9 - 12 dakika kadar pişirirseniz normal, 12 - 15 dakika bekletirseniz de çok pişmiş biftek hazırlamış olursunuz.

Bonfile pişireceksiniz, geceden marine edip buzdolabında bekletmenizde yarar vardır. Oda sıcaklığına gelen eti önceden ısıtmış olduğunuz ızgara ya da tavay yerleştirin ve orta sıcaklıkta ters yüz ederek 7 - 10 dakika kadar pişirin. Bonfilenin genel olarak az pişmişi tercih edilir.

madalyon cinsi eti ise 1 saatten fazla marine etmemelisiniz. 2,5 cm kalınlığındaki filetoyu daha önceden ısıttığınız tavaya yerleştirdikten sonra 5 dakika bir yüzünü pişirin. Ters yüz ettikten sonra ise 6-7 dakika daha pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://turkeli.yetkin-forum.com
 
Lezzetli etin incelikleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Lezzetli etin incelikleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
REHBER KURAN HEDEF TURAN :: ASENALAR ÖZEL BÖLÜM :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin:  
2008 COPYRİGHT BY KADİR @ TÜM HAKLARI YÜCE TÜRK MİLLETİNE AİTTİR...Yeni bir forum kurmak | Sanat, Kültür ve Hobiler | Mangas | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar