REHBER KURAN HEDEF TURAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
REHBER KURAN HEDEF TURAN

TÜRK DÜNYASI HAKKINDAKİ HERŞEY...
 
KapıKapı  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum

DUYURU PANOMUZ

HOŞ GELDİNİZ SİTEMİZ HENÜZ YAPIM AŞAMASINDADIR ÇOK YAKINDA KULLANIMA AÇILACAKTIR TÜRKELİ

Nisan 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
TakvimTakvim
< class="" height="25">
Istatistikler
Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: gumuskelepce

Kullanıcılarımız toplam 189 mesaj attılar bunda 186 konu
< class="" height="25">
Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 26 kişi Perş. Ara. 17, 2015 12:27 am tarihinde online oldu.
< class="" height="25">
En son konular
» Tüm Türk Lehçelerini Türkçe'ye Çevirin
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:52 am tarafından

» GüzeL tema
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» sisteminizde yüklü fontları görüntüleme
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Sisteminizde çok fazla mı TrueType font çeşidi var?
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Bilgisayarınızdaki yazı tipLerini görmek için
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:50 am tarafından

» windows xp yi LisanLı yapmak
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Office 2007(turkçe)
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Adobe photoshop CS2
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

» IQ nuzu ölçmek istermisiniz?
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

Forum Kullanımı İle İlgili Tüm Konuları Burda Sorabilirsiniz
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeCuma Eyl. 19, 2008 7:41 pm tarafından Admin
Merhaba Ülküdaşlarım ;

Foruma nasıl mesaj yazabilirim

Nasıl Özel Mesaj Yazabilirim

Nasıl Diğer Üye(ler)den Alıntı (lar) Yapabilirim

Vs gibi tüm konuları burada sorabilirsiniz.

Her konuda yardımcı olunacaktır.

Yorum: 0
En iyi yollayıcılar
Admin
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_lcapTavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Voting_barTavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_rcap 
Bozkurt
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_lcapTavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Voting_barTavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_rcap 
< class="" height="25">
Anket
https://turkeli.yetkin-forum.com

 

 Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Erkek Mesaj Sayısı : 189
Lakap : BOZKURT DADAŞ
Kayıt tarihi : 06/09/08

Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Empty
MesajKonu: Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan)   Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeSalı Eyl. 23, 2008 3:28 am

Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1200 gramlık bir yarka,
50 gram margarin yağı,
2 baş soğan,
3 diş sarımsak,
1/2 çay kaşığı zencefil,
2 baş karanfil,
2 çay kaşığı dövülmüş kişniş,
1 tutam dövülmüş kakule,
1 çimdik safran,
1 tutam kimyon,
1 tutam karabiber,
4-5 tatlı badem içi,
1 tutam darulfülfül,
yeteri kadar tuz,
1 kâse yoğurt.

Yapımı : Tavuğun tüylerini yolup içini çıkarmalı, ince tüylerini gidermek için tütsülemeli ve bol suda içini, dışını iyice yıkamalı. Tavuğu düzenli bir şekilde parçalara bölmeli. Yarka parçalarını yayvan bir porselen kâseye yerleştirmeli. Havanda dövülecek iki diş sarmısağı yoğurtla iyice karıştırıp tavuk parçalarının üstüne dökmeli. Yarka parçalarını vakit vakit çevirerek bunları bu marinatta iki saat kadar dinlendirmeli. Toprak bir çömlekte margarin yağını erit-meli. Buna rendelenmiş soğanla kalan sarmısağı katmalı. Tahta kaşıkla karıştırarak soğanları kavururken bunların üzerlerine karanfille zencefil ve tuzu serpiştirmeli. Soğanlar pembeleşince bir kâsede karıştırılmış olan kişniş, kakule, kimyon, safran, darulfülfül tozlarını ve kıyılmış tatlı badem içini katıp soğanla iyice karıştırmalı.
Bu karışımı çok hafif bir ateşte beş dakika kadar pişirdikten sonra marinatından çıkarılacak tavuk parçalarını bunların üzerine yaymalı ve bunların her yanını nar gibi kızartmalı.
Yarka parçaları kızarınca marinatını azar azar katmalı ve tavuğu çok hafif bir ateşte birbuçuk - iki saat kadar pişirmeli. Tavuk pişince bunu bir servis tabağına almalı ve yanında tereyağlı bir pilâv olduğu halde sofraya götürmeli. Sofrada tabaklara önce birer kâse içine doldurulup başaşağı edilerek biçimli biçimde aktarılacak pilâvı koymalı. Bunların üstüne yarkadan bir veya iki parça oturtmalı. Salçasını da gezdirerek döktükten sonra servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://turkeli.yetkin-forum.com
 
Tavuklu Harem Pilavı(Osmanlı Mutfağı'ndan)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
REHBER KURAN HEDEF TURAN :: ASENALAR ÖZEL BÖLÜM :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin:  
2008 COPYRİGHT BY KADİR @ TÜM HAKLARI YÜCE TÜRK MİLLETİNE AİTTİR...Yetkinforum.com | Sanat, Kültür ve Hobiler | Mangas | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar