REHBER KURAN HEDEF TURAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
REHBER KURAN HEDEF TURAN

TÜRK DÜNYASI HAKKINDAKİ HERŞEY...
 
KapıKapı  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum

DUYURU PANOMUZ

HOŞ GELDİNİZ SİTEMİZ HENÜZ YAPIM AŞAMASINDADIR ÇOK YAKINDA KULLANIMA AÇILACAKTIR TÜRKELİ

Mart 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
TakvimTakvim
< class="" height="25">
Istatistikler
Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: gumuskelepce

Kullanıcılarımız toplam 189 mesaj attılar bunda 186 konu
< class="" height="25">
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 26 kişi Perş. Ara. 17, 2015 12:27 am tarihinde online oldu.
< class="" height="25">
En son konular
» Tüm Türk Lehçelerini Türkçe'ye Çevirin
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:52 am tarafından

» GüzeL tema
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» sisteminizde yüklü fontları görüntüleme
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Sisteminizde çok fazla mı TrueType font çeşidi var?
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Bilgisayarınızdaki yazı tipLerini görmek için
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:50 am tarafından

» windows xp yi LisanLı yapmak
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Office 2007(turkçe)
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Adobe photoshop CS2
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

» IQ nuzu ölçmek istermisiniz?
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

Forum Kullanımı İle İlgili Tüm Konuları Burda Sorabilirsiniz
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeCuma Eyl. 19, 2008 7:41 pm tarafından Admin
Merhaba Ülküdaşlarım ;

Foruma nasıl mesaj yazabilirim

Nasıl Özel Mesaj Yazabilirim

Nasıl Diğer Üye(ler)den Alıntı (lar) Yapabilirim

Vs gibi tüm konuları burada sorabilirsiniz.

Her konuda yardımcı olunacaktır.

Yorum: 0
En iyi yollayıcılar
Admin
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Vote_lcapTERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Voting_barTERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Vote_rcap 
Bozkurt
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Vote_lcapTERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Voting_barTERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Vote_rcap 
< class="" height="25">
Anket
https://turkeli.yetkin-forum.com

 

 TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Erkek Mesaj Sayısı : 189
Lakap : BOZKURT DADAŞ
Kayıt tarihi : 06/09/08

TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Empty
MesajKonu: TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası)   TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası) Icon_minitimeSalı Eyl. 23, 2008 3:23 am

TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası)

Kullanılacak malzeme
1 ölçü halis gülsuyu.
1 ölçü elenmiş un,
2 adet yumurta.
1 ölçü toz şekeri,
1/2 ölçü su,
1/2 ölçü tuzsuz tereyağı,
1 çorba kaşığı limon suvu

Yapımı:
1 ölçü halis gülsuyuyla 1/2 ölçü yağı bir helvahanede kaynatmalı. 1 ölçü unu azar azar, toplanmasına meydan vermeden, âdeta serpercesine ve kaptakini çabuk çabuk karıştırarak katmalı. Meydana gelen hamuru, yağını tamamen çekip de yeniden salıncaya kedar pişirmeye devam etmeli.
Koyuca bir hamur haline gelip piştikten sonra, helvayı ateşten indirmeli ve el ile yoğrulabilecek kadar soğuyunca, iki taze yumurta katarak güzelce yoğurmalı. Helvayı yağa bulanmış bir kalaylı bakır veya alüminyum tepsiye aktarıp bastıra bastıra düzlemeli ve arzu edilen şekillerde kalıp kalıp kestikten sonra orta ısılı fırına koymalı.
Helva fırında pişerken, bir başka tencerede 1 ölçü toz şekerini 1/2 ölçü suda kaynatıp 1 çorba kaşığı limon suyuyla kestirdikten sonra, fırında kızarmış olan helvanın üzerine sıcak sıcak dökmeli. Helvayı tekrar fırına salıp orada bir süre daha bırakmalı. Sonra çıkarıp soğumaya bırakmalı ve servis yapma
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://turkeli.yetkin-forum.com
 
TERKİBİ ÇEŞME-İ GÜL (Gül Pınarı Helvası)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
REHBER KURAN HEDEF TURAN :: ASENALAR ÖZEL BÖLÜM :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin:  
2008 COPYRİGHT BY KADİR @ TÜM HAKLARI YÜCE TÜRK MİLLETİNE AİTTİR...Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar