REHBER KURAN HEDEF TURAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
REHBER KURAN HEDEF TURAN

TÜRK DÜNYASI HAKKINDAKİ HERŞEY...
 
KapıKapı  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum

DUYURU PANOMUZ

HOŞ GELDİNİZ SİTEMİZ HENÜZ YAPIM AŞAMASINDADIR ÇOK YAKINDA KULLANIMA AÇILACAKTIR TÜRKELİ

Nisan 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
TakvimTakvim
< class="" height="25">
Istatistikler
Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: gumuskelepce

Kullanıcılarımız toplam 189 mesaj attılar bunda 186 konu
< class="" height="25">
Kimler hatta?
Toplam 3 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 3 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 26 kişi Perş. Ara. 17, 2015 12:27 am tarihinde online oldu.
< class="" height="25">
En son konular
» Tüm Türk Lehçelerini Türkçe'ye Çevirin
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:52 am tarafından

» GüzeL tema
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» sisteminizde yüklü fontları görüntüleme
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Sisteminizde çok fazla mı TrueType font çeşidi var?
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Bilgisayarınızdaki yazı tipLerini görmek için
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:50 am tarafından

» windows xp yi LisanLı yapmak
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Office 2007(turkçe)
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Adobe photoshop CS2
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

» IQ nuzu ölçmek istermisiniz?
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

Forum Kullanımı İle İlgili Tüm Konuları Burda Sorabilirsiniz
Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeCuma Eyl. 19, 2008 7:41 pm tarafından Admin
Merhaba Ülküdaşlarım ;

Foruma nasıl mesaj yazabilirim

Nasıl Özel Mesaj Yazabilirim

Nasıl Diğer Üye(ler)den Alıntı (lar) Yapabilirim

Vs gibi tüm konuları burada sorabilirsiniz.

Her konuda yardımcı olunacaktır.

Yorum: 0
En iyi yollayıcılar
Admin
Nizbaç/Osmanlı Vote_lcapNizbaç/Osmanlı Voting_barNizbaç/Osmanlı Vote_rcap 
Bozkurt
Nizbaç/Osmanlı Vote_lcapNizbaç/Osmanlı Voting_barNizbaç/Osmanlı Vote_rcap 
< class="" height="25">
Anket
https://turkeli.yetkin-forum.com

 

 Nizbaç/Osmanlı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Erkek Mesaj Sayısı : 189
Lakap : BOZKURT DADAŞ
Kayıt tarihi : 06/09/08

Nizbaç/Osmanlı Empty
MesajKonu: Nizbaç/Osmanlı   Nizbaç/Osmanlı Icon_minitimeSalı Eyl. 23, 2008 3:21 am

NIZBAÇ (Osmanlı)

Zihne kuvvet verir, iştah açar, birçok derde deva olan bir besindir.

Kullanılacak malzeme:
1 kilo oğlak eti (veya yağsız kuzu eti),
250 gram soğan,
250 gram havuç,
3 gram dövülmüş kişniş,
3 gram tarçın,
3 gram karabiber,
3 gram dövülmüş damla sakızı,
3 gram zencefil,
250 gram kuru siyah üzüm,
100 gram nardenk,
1/2 demet taze nane,
1 kaşık tuz,
100 gram cevizi içi,
1 litre su,
yeteri kadar gül suyu.

Yapımı: Oğlak etini (bulunmazsa yağsız kuzu da olabilir) kuşbaşı iriliğinde parçalara doğrayıp iyice yıkamalı ve iri delikli bir süzgece koyup suyunu süzmeli. Soğanı çentilircesine ince doğrayıp üstü kazındıktan sonra dilimlenmiş havuçla bir. likte bir güvece koymalı. Üstüne eti dökmeli. Yarım litre de su katıp kaynamaya bırakmalı.
Su ısındıkça suyun yüzünde köpükler belirecektir. Tamamiyle yok oluncaya kadar köpükleri temizlemeli. Sonra güveci ateşten indirmeli.
Bir kevgirle güveçtekileri çıkarıp makine, den geçirmeli. Elde edilecek kıymayı por. selen bir kâseye koymalı. Üstüne dövülmüş olarak karabiber, tarçın, sakız, kişniş ve zencefili serpmeli. Kıyılırcasına ince doğranmış naneyi de katmalı ve karışımı iyice yoğurarak birbirine yedirdikten sonra bundan cevizden küçük yuvarlak köfteler yapmalı.
Beri yanda kara üzümü taş veya tahta havanda macun durumuna gelinceye kadar dövmeli. Buna nardenki katmalı (Nardenk nar veya erikle yapılan bir çeşit ekşi pekmezdir. Karadeniz bölgesinde bilhassa Gi. resun'da bugün bile yapılmaktadır). Yarım litre de su döküp karışımı sulu bir macun durumuna getirmeli.
Bu sulu macunu güveçteki yemek suyuna katmalı. Hazırlanmış olan köfteleri de içine attıktan sonra güveci hafif bir ateşe oturtmalı.
Köfteler pişince güveci ateşten indirmeli ve servis tabağına boşaltmalı. Tahta havanda dövülmüş ceviz içini de gül suyuyla suluca bir macun durumuna getirip salça kâsesine boşaltmalı ve servis tabağiyle birlikte sofraya çıkarmalı. Yemeği tabaklara boşalttıktan sonra üze. rine gül sulu ceviz içi dövmesinden de serpiştirip
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://turkeli.yetkin-forum.com
 
Nizbaç/Osmanlı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
REHBER KURAN HEDEF TURAN :: ASENALAR ÖZEL BÖLÜM :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin:  
2008 COPYRİGHT BY KADİR @ TÜM HAKLARI YÜCE TÜRK MİLLETİNE AİTTİR...Yeni bir forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar