REHBER KURAN HEDEF TURAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
REHBER KURAN HEDEF TURAN

TÜRK DÜNYASI HAKKINDAKİ HERŞEY...
 
KapıKapı  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum

DUYURU PANOMUZ

HOŞ GELDİNİZ SİTEMİZ HENÜZ YAPIM AŞAMASINDADIR ÇOK YAKINDA KULLANIMA AÇILACAKTIR TÜRKELİ

Nisan 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
TakvimTakvim
< class="" height="25">
Istatistikler
Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: gumuskelepce

Kullanıcılarımız toplam 189 mesaj attılar bunda 186 konu
< class="" height="25">
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 26 kişi Perş. Ara. 17, 2015 12:27 am tarihinde online oldu.
< class="" height="25">
En son konular
» Tüm Türk Lehçelerini Türkçe'ye Çevirin
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:52 am tarafından

» GüzeL tema
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» sisteminizde yüklü fontları görüntüleme
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Sisteminizde çok fazla mı TrueType font çeşidi var?
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Bilgisayarınızdaki yazı tipLerini görmek için
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:50 am tarafından

» windows xp yi LisanLı yapmak
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Office 2007(turkçe)
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Adobe photoshop CS2
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

» IQ nuzu ölçmek istermisiniz?
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

Forum Kullanımı İle İlgili Tüm Konuları Burda Sorabilirsiniz
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeCuma Eyl. 19, 2008 7:41 pm tarafından Admin
Merhaba Ülküdaşlarım ;

Foruma nasıl mesaj yazabilirim

Nasıl Özel Mesaj Yazabilirim

Nasıl Diğer Üye(ler)den Alıntı (lar) Yapabilirim

Vs gibi tüm konuları burada sorabilirsiniz.

Her konuda yardımcı olunacaktır.

Yorum: 0
En iyi yollayıcılar
Admin
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_lcapTabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Voting_barTabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_rcap 
Bozkurt
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_lcapTabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Voting_barTabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_rcap 
< class="" height="25">
Anket
https://turkeli.yetkin-forum.com

 

 Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Erkek Mesaj Sayısı : 189
Lakap : BOZKURT DADAŞ
Kayıt tarihi : 06/09/08

Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Empty
MesajKonu: Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan)   Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeSalı Eyl. 23, 2008 3:20 am

Mide gazlarını giderir, kolay sindirilir, balgam ve safradan ötürü meydana gelen ağız kokusunu giderir, zihin açıklığı verir, cinsel kuvvet ve kudreti artırır, çocuğu güç olanlara çok çocuğu olabilmesi için vücuda gerekli malzemeyi temin eder.

Kullanılacak malzeme:
1 kilo yağsız ve but tarafından koyun eti,
200 gram kuyruk yağı,
300 gram soğan,
3 gram safran,
1 kilo kereviz,
1/2 demet taze nane,
1/10 litre sirke,
1/10 litre koruk suyu,
1 kaşık tuz,
1/2 kaşık somak,
3 gram kişniş,
3 gram kimyon,
3 gram tarçın,
3 gram zencefil,
yeteri kadar gül suyu.

Yapımı:
Baharatı ayrı ayrı taş veya tahta havanda dövüp toz durumuna getirmeli. Kuyruk yağını kıyarcasına ince doğramal (Makineden geçirmek daha doğru olur). Sonra bu yağı safranla birlikte toprak bir tencereye koymalı ve orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Yağ eriyip de kıkırdağı kavru-luncaya kadar güveci ateşte tutmalı. Beri yanda eti kuşbaşı iriliğinde parçalara doğrayıp yıkamalı ve süzmeli. Eriyen kuyruk yağını ince delikli bir tel süzgeçten geçirmeli. Süzülen yağı güvece koymalı. Buna temizlenmiş ve küçük parçalara doğranmış kerevizle çentilircesine ince doğranmış soğanı ve küçük parçalara doğranmış eti katmalı. Temizlenip yıkanmış ve kıyarcasına ince doğranmış naneyle tuzu katmalı. Karışımı karıştırarak pişirmeli.
Et, suyunu salıp çekince havanda dövülmüş kişniş, kimyon, tarçın ve zencefili birlikte iyice karıştırıp yarısını ete serpmeli.
Baharatın öbür yarısını ise sirkeyle koruk suyu karışımına katmalı. Sonra bu karışımı pişmekte olan kerevizli etin üstüne gezdirerek azar azar dökmeli. Vakit vakit karıştırarak etle sebzesini ilik gibi yumuşa, yıncaya kadar pişirmeli. Güveci ateşten indirince somağı serpmeli. Hafifçe ılımaya bırakmalı. Gül suyunu da gezdirerek serpiştirmeli ve güveci sofraya götürüp servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://turkeli.yetkin-forum.com
 
Tabanhçe(Osmanlı Mutfağı'ndan)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
REHBER KURAN HEDEF TURAN :: ASENALAR ÖZEL BÖLÜM :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin:  
2008 COPYRİGHT BY KADİR @ TÜM HAKLARI YÜCE TÜRK MİLLETİNE AİTTİR...forum kurmak | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar