REHBER KURAN HEDEF TURAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
REHBER KURAN HEDEF TURAN

TÜRK DÜNYASI HAKKINDAKİ HERŞEY...
 
KapıKapı  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum

DUYURU PANOMUZ

HOŞ GELDİNİZ SİTEMİZ HENÜZ YAPIM AŞAMASINDADIR ÇOK YAKINDA KULLANIMA AÇILACAKTIR TÜRKELİ

Nisan 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
TakvimTakvim
< class="" height="25">
Istatistikler
Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: gumuskelepce

Kullanıcılarımız toplam 189 mesaj attılar bunda 186 konu
< class="" height="25">
Kimler hatta?
Toplam 5 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 5 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 26 kişi Perş. Ara. 17, 2015 12:27 am tarihinde online oldu.
< class="" height="25">
En son konular
» Tüm Türk Lehçelerini Türkçe'ye Çevirin
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:52 am tarafından

» GüzeL tema
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» sisteminizde yüklü fontları görüntüleme
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Sisteminizde çok fazla mı TrueType font çeşidi var?
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Bilgisayarınızdaki yazı tipLerini görmek için
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:50 am tarafından

» windows xp yi LisanLı yapmak
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Office 2007(turkçe)
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Adobe photoshop CS2
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

» IQ nuzu ölçmek istermisiniz?
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

Forum Kullanımı İle İlgili Tüm Konuları Burda Sorabilirsiniz
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeCuma Eyl. 19, 2008 7:41 pm tarafından Admin
Merhaba Ülküdaşlarım ;

Foruma nasıl mesaj yazabilirim

Nasıl Özel Mesaj Yazabilirim

Nasıl Diğer Üye(ler)den Alıntı (lar) Yapabilirim

Vs gibi tüm konuları burada sorabilirsiniz.

Her konuda yardımcı olunacaktır.

Yorum: 0
En iyi yollayıcılar
Admin
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_lcapIsfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Voting_barIsfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_rcap 
Bozkurt
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_lcapIsfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Voting_barIsfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_rcap 
< class="" height="25">
Anket
https://turkeli.yetkin-forum.com

 

 Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Erkek Mesaj Sayısı : 189
Lakap : BOZKURT DADAŞ
Kayıt tarihi : 06/09/08

Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Empty
MesajKonu: Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan)   Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeSalı Eyl. 23, 2008 3:03 am

Kullanılacak malzeme :
1 kilo yağlı koyun eti but tarafından,
200 gram kuyruk yağı,
1 kaşık tuz,
1/2 litre su,
250 gram soğan,
50 gram nohut,
250 gram badem içi,
3 gram kimyon
3 gram kişniş,
3 gram karabiber,
2 gram çörek otu.

Yapımı : Kuyruk yağını makineden üç defa geçirmeli ve bir güvece koyup kuvvetli ateşte eritmeli. Bu arada kuşbaşı kesilmiş eti de yağın içine katmalı. Et, suyunu salıp çekinceye, yağ da tamamiyle eriyinceye kadar kabı ateşte tutmalı. Beri yanda soğanı çentilercesine doğramalı ve tuzun, dövülmüş kişnişin, kimyonun, karabiberle çörek otunun yarısını katıp iyice karıştırmalı. Sonra bunu etin içine atmalı. Yarım litre suyun da yarısını sıcak olarak dökmeli ve et suyunu tama. miyle çekinceye kadar pişirmeye devam etmeli. (Bu arada kabın yüzünde belirecek köpüğü bir kevgirle almayı unutmamalı). Etin soğanı tamamiyle eriyince eti ve karışımını tahta bir havanda döverek veya makineden birkaç defa geçirerek macun durumuna getirmeli. Sonra bunu baharatın ve tuzun öbür yarısıyle birlikte yoğurup köfte haline getirmeli ve tekrar toprak çömleğe koymalı. Üzerine yarım litreden kalan sıcak suyu katmalı. Öbür yanda ıslatılarak zar gibi ince kabuk, lan çıkarılmış nohutla badem içini havanda iyice döverek ve suyla ıslatarak birkaç defa ince delikli bir tel süzgeçten geçirmeli ve koyuca bir ayran haline getirmeli. Sonra bu karışımı köftelerin üstüne dökmeli ve bir-iki taşım kaynatmalı. Köftelerin salçası boza kıvamını bulunca güveci ateşten indirip hafifçe ılımaya bırakmalı. Sonra sofraya götürüp servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://turkeli.yetkin-forum.com
 
Isfıdbaç(Osmanlı Mutfağı'ndan)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
REHBER KURAN HEDEF TURAN :: ASENALAR ÖZEL BÖLÜM :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin:  
2008 COPYRİGHT BY KADİR @ TÜM HAKLARI YÜCE TÜRK MİLLETİNE AİTTİR...Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar