REHBER KURAN HEDEF TURAN
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
REHBER KURAN HEDEF TURAN

TÜRK DÜNYASI HAKKINDAKİ HERŞEY...
 
KapıKapı  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum

DUYURU PANOMUZ

HOŞ GELDİNİZ SİTEMİZ HENÜZ YAPIM AŞAMASINDADIR ÇOK YAKINDA KULLANIMA AÇILACAKTIR TÜRKELİ

Nisan 2024
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
TakvimTakvim
< class="" height="25">
Istatistikler
Toplam 3 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: gumuskelepce

Kullanıcılarımız toplam 189 mesaj attılar bunda 186 konu
< class="" height="25">
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

[ Bütün listeye bak ]

Sitede bugüne kadar en çok 26 kişi Perş. Ara. 17, 2015 12:27 am tarihinde online oldu.
< class="" height="25">
En son konular
» Tüm Türk Lehçelerini Türkçe'ye Çevirin
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:52 am tarafından

» GüzeL tema
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» sisteminizde yüklü fontları görüntüleme
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Sisteminizde çok fazla mı TrueType font çeşidi var?
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:51 am tarafından

» Bilgisayarınızdaki yazı tipLerini görmek için
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:50 am tarafından

» windows xp yi LisanLı yapmak
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Office 2007(turkçe)
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:28 am tarafından

» Adobe photoshop CS2
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

» IQ nuzu ölçmek istermisiniz?
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeÇarş. Eyl. 24, 2008 1:27 am tarafından

Forum Kullanımı İle İlgili Tüm Konuları Burda Sorabilirsiniz
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeCuma Eyl. 19, 2008 7:41 pm tarafından Admin
Merhaba Ülküdaşlarım ;

Foruma nasıl mesaj yazabilirim

Nasıl Özel Mesaj Yazabilirim

Nasıl Diğer Üye(ler)den Alıntı (lar) Yapabilirim

Vs gibi tüm konuları burada sorabilirsiniz.

Her konuda yardımcı olunacaktır.

Yorum: 0
En iyi yollayıcılar
Admin
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_lcapAkike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Voting_barAkike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_rcap 
Bozkurt
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_lcapAkike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Voting_barAkike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Vote_rcap 
< class="" height="25">
Anket
https://turkeli.yetkin-forum.com

 

 Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Erkek Mesaj Sayısı : 189
Lakap : BOZKURT DADAŞ
Kayıt tarihi : 06/09/08

Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Empty
MesajKonu: Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan)   Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan) Icon_minitimeSalı Eyl. 23, 2008 3:01 am

Kullanılacak malzeme:
1 kilo koyun eti (but tarafından),
1 kilo yoğurt,
1/2 litre su,
200 gram kuyruk yağı,
1 kaşık tuz,
3 gram tarçın,
3 gram kişniş,
3 gram kimyon,
3 gram karabiber,
3 gram damla sakızı.

Yapımı: Dağlıç kuyruğunu makineden geçirip bir toprak çömleğe veya güvece koyup kuvvetli bir ateşe oturtmalı. Yağ eriyince bir kevgirle kıkırdağını çıkarıp ayırmalı.
Güveçte kıkırdak kalmayınca kuşbaşı iriliğinde parçalara doğranmış etle sıcak suyu katmalı ve ateşin ısısını ortaya almalı. Güvecin kapağını örtmeli ve vakit vakit karıştırarak eti iyice eriyinceye kadar pişirmeli.
Et yağla karışıp erimeden yani keşkek haline gelmeden suyu biterse gerektiği kadar sıcak su katılır. Böylece et liflenip yağla karışarak macun durumuna gelince tarçının dışındaki bütün baharatı birbirine karıştırıp bu macuna serpmeli. Tencerenin altındaki ateş iyice kısılmalı (Bunun için en iyi usul kapla ateş arasına bir saç levha koymaktır. Böylece ateşin bir tek yere etkide bulunması önlenir ve etkisi her tarafa yayılır).
Yoğurdu porselen bir kâsede çırparak bulamaç durumuna getirmeli ve yemeğe kaşık kaşık katarak karıştırmalı (Yoğurdun kesilmemesi için ateşin çok hafif olması gereklidir).
Yağ, yoğurdun üstüne çıkınca güveci ateşten indirip yemeğin hafifçe ılımasını beklemeli. Yemek ılıyınca üstüne tarçını serpmeli ve servis yapmalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://turkeli.yetkin-forum.com
 
Akike(Osmanlı Mutfağı'ndan)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
REHBER KURAN HEDEF TURAN :: ASENALAR ÖZEL BÖLÜM :: YEMEK TARİFLERİ-
Buraya geçin:  
2008 COPYRİGHT BY KADİR @ TÜM HAKLARI YÜCE TÜRK MİLLETİNE AİTTİR...Yetkinforum.com | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar